Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/hverdagsterapeuten.dk/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Smerter

Alt hvad vi oplever er produceret af vores hjernen. Det betyder, at vores virkelighed skabes af hjernen på baggrund af tidligere erfaringer, aktuel kontekst, overvisninger, forventninger og sensorisk input.

Denne viden er vigtig og hjælper os til at forstå, hvorfor vi alle oplever smerter forskelligt. Vi har alle unikke forudsætninger, som gør at vi oplever smerte forskelligt. Det gælder både akutte og vedvarende smerter.

Illustration af individets forudsætninger for oplevelse af smerter

Billedresultat for smerter
Det er altid både fysiske, psykiske og sociale omstændigheder, som bidrager til, hvordan netop du oplever smerter. Ofte bliver der kun kigget på de fysiske/biologiske faktorer – hvilken eksperter i dag ved kan øge frygt og trussels niveau i hjernen og potentielt have en skadelig effekt med øget smerte til følge.
Denne viden om smerter giver langt flere muligheder for at behandle, fjerne, mindske vedvarende smerter

Sundhedsstyrelsen Juni 2018

Patienter med generaliserede (vedvarende) smerter i bevægeapparatet – det handler om en individuel helhedsvurdering
Oprettet 18. juni 2018
Generaliserede smerter i bevægeapparatet er én af de hyppigste årsager til besøg hos den praktiserende læge. Patienterne lider ofte under et højt smerteniveau ledsaget af træthed, søvnforstyrrelser og koncentrationsbesvær, og det påvirker både deres funktionsevne og livskvalitet.
Tilstanden skyldes som oftest mange forskelligartede faktorer, som både kan være biologiske eller sociale.
”Derfor er det vigtigt, at man har fokus på at give patienten en helhedsorienteret behandling, hvor man tager højde for både de fysiske, psykologiske, følelsesmæssige og sociale sider af smertetilstanden, siger projektleder i Sundhedsstyrelsen.
Sundhedsstyrelsen har i 2018 udgivet en ny opdateret national klinisk retningslinje for udredning og behandling samt rehabilitering af patienter med generaliserede smerter i bevægeapparatet.

www.sst.dk/da/udgivelser/2018/nkr-smerter-i-bevaegeapparatet

Vil du vide mere om smerter og hvordan vedvarende smerter ofte helt kan afhjælpes eller mindskes, læs mere under RAH-smertebehandling og ring og bestil en tid hos mig til en snak om netop dine vedvarende smerter.