Hvad er RAH

Hvad er RAH – smertebehandling

RAH står for Reciprok antagonist hæmning  og er en behandling, som er baseret  på neurofysiologiske principper.

Allerede i 1932 fandt læge og neurofysiolog Sir Charles Sherrington ud af at mennesket havde mange forskellige reflekser og at disse kunne moduleres ved specifik aktivering. En refleks, som vi alle kender til:  Når vi slår på knæskalssenen med en lille hammer, får lårmusklen underbenet til at svinge frem. Senere har forskere arbejdet videre med denne teori, hvilket flere gange har ført til Nobel priser.

Billedresultat for refleksloop nobelpris

Når mennesket oplever smerte, vil reflekser og dermed muskler ofte være inhiberet (slappe) eller facilliteret (spændte), hvilket man typisk kan konstatere ved berøring  eller bevægeanalyser.

Hvis muskler har været facilliteret (spændte) længe, vil mennesket begynde at føle smerte på stedet.

Behandlingen består i, at vi gennem udløsning af strækreflekser opnår reciprok antagonist hæmning, som både giver en inhibering (afslapning) af muskulaturen samt et ændret input til hjernen, hvilket potentielt kan skabe en anden smerteoplevelse, efter filosofien om, at hvis vi ændrer konteksten, ændrer vi potentielt smerteoplevelsen.

RAH skal ses som et muligt middel til smertelindring, så vi på en god måde kan varetage hverdagens aktiviteter både i hjemmet, i fritiden og på jobbet

RAH er en yderst simpelt behandlingsform, men ofte meget effektivt.

RAH hjælper med det samme og der sker være væsentlig forbedring allerede ved første behandling.